Allt om Simple Plan boken

- klicka för att se större bild
 

Simple Plan: The official story släpps på franska den 6:e november i år, och på engelska den 15:e november. 
Boken är skriven av Simple Plan tillsammans med Kathleen Lavoie.
Fred Jerome är den grafiska designern och de som bidragit med bilder till boken är Patrick Langlois, Sim, Mark Staubarch och Chady Awad.
 
Tidigare har detta projekt/denna bok varit känt som: fotografi boken, bildboken, soffbordsboken, och Simple Plan boken.
 
Simple Plan började prata om denna fotobok redan 2005 då de redan hade släppt två album, No pads, no helmets... just balls och Still not getting any..., och Patrick hade tusentals bilder på dem. Han hade samlat dessa för just detta ändamål, för att samla dem till en fotobok och dokumentera bandets karriär. Men, åren passerade, och vi hörde ingenting mer om boken. Fans frågade någon gång då och då och frågade vad som hade hänt med denna lovade fotobok. Frågan kom upp igen under 2007 då Amanda, som drev dåtidens största fansite och numera skriver på simpleplan.com, frågade om denna bok. Då sa Chuck att boken var nästan färdig, och han sa att boken skulle komma ut 2008 tillsammans med det tredje albumet Simple Plan. I december 2007 fick David samma fråga av en brittisk musiksida. Då sa han: vi har jobbat med det här under en lång tid och även om Patrick har bytit karrär kommer han hjälpa oss. Kanske när det nya albumet kommer ut kan man köpa en speciell version tillsammans med boken!
 

Men 2011 kom, Get your heart on! släpptes och det gick inte att få tag på en speciell version tillsammans med boken någonstans. Dominika, som driver den största fansiten om Simple Plan intervjuade bandet september 2011 och frågade såklart om boken. Då sa Chuck att det tar längre tid än jag trodde men det här är någonting jag verkligen vill göra. Tyvärr hörde vi ingenting om boken förens mars 2012 i en intervju då Simple Plan firade 10 år sedan deras första album släpptes. Han sa att de skulle fira detta på flera olika sätt, bl.a. i en fotobok. I intervjun med alter the press sa han att vi jobbar med en fotobok, på över 250 sidor. Vi har tagit bilder på precis ALLTING sedan Simple Plan startade och vi har över 30.000 bilder. Det här är mitt projekt som jag har jobbat på väldigt länge, och nu är det äntligen allvar.
 

Ja, under 2012 drogs allting igång och vi behövde bara vänta tills maj för att höra ännu mer. Projektet blev inte bara reffereat till som en fotobok, utan det blev bekräftat att det skulle bli en riktig bok som skulle skrivas både på engelska och franska. Det bekräftades att boken skulle bli över 300 sidor lång, innehålla hundratals bilder från 1999-idag och skulle definitivt komma ut i november 2012. Någonting mer som sades var att boken skulle innehålla ALLA backstage pass, handskrivna brev, brev från fans och mycket mer som samlats sedan 10 år tillbaka.
 
Chuck har jobbat dag och natt tillsammans med Fred, även under deras lediga dagar under turnén i Sydamerika och han skrev på twitter att jag jobbar fortfarande jättehårt och övertid på SP boken! Detta är det största, mest ambitiösa och tuffaste projektet jag har varit involverad i. Jag tror att ni fans kommer älska den! Vi har gett våra själar och hjärtan till det här projektet! Detta kommer jag verkligen visa för mina barn någon dag!
 
Även i oktober 2012 berättade Pierre under en show i Brasilien att boken kommer heta Simple Plan: the official story och kort efter det kom release datum ut. 6:e november på franska, 15:e november på engelska.
 
     - klicka för att se större bilder


Name:
Remember me?

Email:

URL/Blog:

Comment: