Fokus på: This song saved my life

This song saved my life är det avslutande spåret på original versionen av Simple Plans fjärde studioalbum Get your heart on! som kom ut 21:a juni 2011.

På tidigare album har vi hört låtar som pratar om hur ensam en tonåring kan känna sig, hur hatad man kan vara och hur ensam man faktiskt kan stå mot en hel värld. Den här gången gjorde de något nytt. De ville skriva en låt om sina fans, en låt som berättar om vad Simple Plan har gjort för dem och hur de känner sig.
De bad dem att skicka in vad de har gått igenom, vad Simple Plan betyder för dem och hur Simple Plan räddade dem.

Tweetsen skrevs sedan ihop till en låt som tillslut blev This song saved my life. Men det slutade inte där. När låten sedan spelades in fick fans från hela världen komma till studion i Vancouver och spela in låten med dem. I slutet av låten är det fans som sjunger just frasen This song saved my life tillsammans med Pierre.

Detta är något helt unikt som aldrig gjorts tidigare. Killarna var väldigt skeptiska till att det skulle fungera, men det gjorde det. Och tack vare detta har de uppmärksammats allt mer för sitt nya steg i att ta kontakt med sina fans.
De började med att skriva låtar som I'm just a kid och Welcome to my life, sedan gick de ut med att de faktiskt läser vartenda brev de får antingen via sin mail eller det som ges till dem på Meet&Greets. Inte nog med det, de går ut för att träffa sina fans efter varenda konsert för att fråga hur det är med dem, vad de tyckte om konserten eller för att småprata. Ända sedan de skaffade Twitter har de kommit ännu närmare sina fans eftersom vissa av dem följer några av dem, de läser varenda tweet som skickas och de svarar på allt de kan.

Om någon någonsin kommer utse en vinnare i kategorin bandet som ger mest till sina fans så är det helt klart Simple Plan som kammar hem priset.

Hur det gick till när låten skapdes och spelades in

Simple Plan om låten:



This song saved my life:


Emelie

Jag älskar verkligen den här låten <3

Datum: 2012-01-03 Tid: 01:00:54
URL: http://simpleplanworld.blogg.se/

Name:
Remember me?

Email:

URL/Blog:

Comment: