Simple Plan till Bråvalla 2014 - önska!

2013-10-28 | 16:21:58 | Simple PlanÖnska Simple Plan till sommarens hetaste festival, Bråvalla Festival 2014, gör det här

Still not getting any 9 år

2013-10-26 | 11:45:00 | Still not getting any
 
 
 
 
 
 
Idag är det nio år sedan Simple Plan  släppte sitt andra studioalbum Still not getting any... - en titel som enligt bandet själva kan ha flera, smått irnoiska innebörder, som att de fortfarande inte får sex, eller respekt. Sex är väl någonting rockstjärnor har i mångfalld, men respekt..? Läs deras bok Simple Plan: The official story för att veta vad de hade att säga om respekten.

När albumet först släpptes 26:e oktober 2004 hamnade de på 3:e plats på Billboard 200 med 130,000 ex sålda den första veckan. Skivan sålde även platinum och fick det av Recording Industry Assosiation - den sålde alltså väldigt fort mer än en miljon exemplar. På Top 10 Punk Albums hamnade albumet på 8:e plats.

Den första singeln som släpptes var Welcome to my life, en låt som gjorde mycket bättre ifrån sig än någon annan låt på albumet, den kom ut 12:e september 2004. Den slutade som nummer 40 på Billboard Top 100, elfte plats på Mainstream 40, 21:a på Top 40 Tracks och etta på Los Principales Spain. Övriga singlar som släpptes från albumet var Shut Up (22:a februari 2005), Untitled (1:a april 2005), Crazy (18:e oktober 2005) och Perfect World (2006).

Idag skriver vi våra favoritminnen med Simple Plan på twitter och instagram, använd hashtagen #9yearsSNGA - grattis på 9årsdagen!

Shut Up
Welcome to my life
Perfect World
Thank you
Me against the world
Crazy
Jump
Everytime
Promise
One
Untitled (How could this happen to me?)

EP - Jeff är klar

 
 
 
 
Jeff Stinco har precis blivit klar med sina gitarrdelar till Simple Plans nya EP som kommer ut senare i år. Sébastien blev klar tidigare i oktober.
Som tidigare sagt: denna EP kommer innehålla 6-7 låtar som skrevs till det fjärde studioalbumet Get your heart on! men som tyvärr inte kom med på albumet. Detta för att fansen ska ha något att lyssna på medans Simple Plan spelar in sitt femte album.

Jeff Stinco från musikvideon Your love is a lie

Nytt album - två färdiga låtar!

2013-10-25 | 16:52:41 | Album V
 
 
 
Chuck Comeau gjorde nyligen en intervju med Music Feeds där de bland annat pratade om Simple Plans kommande projekt, nämligen deras femte album! Chuck berättade att han och Pierre började jobba med texter för ungefär två veckor sedan och redan har två färdiga!
 
Uttdrag från avsnittet med Music feeds, från

Music Feeds: Hur långt har ni kommit med det femte studioalbumet?
Chuck: Vi började för cirka två veckor sedan, och vi gjorde två låtar då, vi håller bara på att skaka loss lite och komma in i processen. Det är väldigt roligt. Vi turnerade i ett och ett halv, två år med det förra albumet, så vi är väldigt exaclterade över att börja skriva nya låtar. Turnén var underbar och jag tror att det gjorde oss väldigt motiverade och nu-jävlar till att göra vårt femte album. Vi är väldigt lyckligt lottade över att vi fortfarande är här, gör musik och fortfarande har väldigt många fans, så det är väldigt roligt. Det gör att vi fortfarande vill fortsätta.
 
 

Nytt album - info från presskonferens i Mexiko

2013-10-20 | 17:35:44 | Simple Plan
 
 
 
 
 
När Simple Plan var i Mexiko på MTV World Stage höll de även en presskonferens som Simple Plan Mexico delat med sig av. Den är tyvärr inte tillgänglig i Sverige. Simple Plan CZ publicerade videon från presskonferensen (ej tillgänglig) där Simple Plan svarade på frågor från journalisterna och berättade vad de gör nu, för två veckor sa de att deras nya EP kommer ut om 1-2 månader, att nästa album troligtvis kommer ut 2014 - dock är det fortfarande väldigt lång tid kvar och inget datum är satt, det kan alltså komma ut under 2015. De pratade också om en live DVD.
 
Gammal bild
 

Tonight Alive & Simple Plan

2013-10-19 | 20:52:00 | Simple Plan
 
 
 
 
 
Simple Plan i Australien med Jennah från Tonight Alive, 2011
 
 
Efter att Simple Plan tyvärr har ställt in sina uoppträdanden på Vans Warped Tour Australia 2013 har de nu bekräftat att bandet kommer spela en spelning i Perth, Australien. Inte på Warped Tour, utan en helt egen spelning där Tonight Alive öppnar för dem, något de även gjorde när bandet var där i november 2011. Spelningen kommer äga rum den 3:e december i år. 
 
Bandet är från Australien och publicerade nyligen en video på vevo där de pratar om Simple Plan som en av deras största musikinfluencer.
 
Såhär sa Tonight Alive om Simple Plan:
"Om vi tränade tillsammans med bandet och vi slutade men fortfarande hade en del av eftermiddagen kvar brukade vi sitta ner och titta på bands DVD:er" - Jake Hardy
"En som vi verkligen tittade på var Simple Plans första DVD som heter A big package for you och det var ungefär en resa, berättelse om deras två år där de spelade in sitt första album - de gick från ett helt okänt band till att göra världsturnéer. För oss var det som att vi satt där och säga: 'Det är fantastiskt! Vi vill också göra det där!" - Cam Adler
"Jag tror att vi har jobbat med en bunt artister som verkligen har haft stor betydelse för oss när vi växte upp - som Simple Plan. När vi turnérade med dem var de precis som på sin DVD, väldigt jordnära killar" - Jake Hardy
"Att vara med som deras support under deras turné i Australien var verkligen en enorm ära, att träffa dem och skaka hand med dem. Och jag tror att vi tog med oss väldigt mycket från den turnén, även om den var väldigt kort. Det var väldigt enkelt att se hur och varför de har kommit så långt" - Jenna McDougall
 
 
 
source

Även Jeff spelar in sin del till Simple Plan EP

 
 
 
 
Tidigare i veckan berättade Jeff på Twitter att han börjat spela in sina delar på gitarren till Simple Plans nya EP. Killarna jobbar för fullt och den kommer ut innan 2013 är slut!
 
Gammal bild från 2011

Simple Plan Foundation Event

2013-10-19 | 20:17:54 | Simple Plan Foundation
 
 
 
 
Sedan 2008 har Simple Plan haft årliga Simple Plan Foundation event för att samla in pengar till sin egen fond och för att kunna donera till andra i nöd. Årets event "Simple Plan och Vänner" kommer hållas den 12:e november i Montréal, Kanada. De kommer framföra en konsert och hålla en auktion, från och med klockan 19 kommer även killarna finnas tillgängliga för fotografier med gästerna. 
 
 

Simple Plan på MTV World Stage

2013-10-19 | 19:53:04 | Simple Plan
 
 
 
För några veckor sedan var Simple Plan i Mexiko tillsammans med Fall Out Boy och uppträdde på MTV World Stage. De framförde 10 låtar, bl.a. Perfect.