No pads, no helmets... just balls 10 år

Idag är det den 19:e mars 2012, tio år sedan Simple Plan släppte sitt debutalbum No pads, no helmets... just balls.
Nu ska vi göra en lång resa bakåt i tiden och njuta av gamla, goda tider.




Albumet släpptes den 19:e mars genom Atlantic Records och fyra singlar släpptes från albumet. I Kanada hamnade albumet på plats åtta på den kanadensiska topplistan och sålde dubbelt platinum. Albumet hamnade på plats 35 i USA på Billboard 200. I Australien hamnade på plats 29 och även där sålde platinum. I Japan hamnade albumet på första plats och sålde dubbelt platinum. Från början släpptes inte albumet i Storbrittanien, men den nådde ändå högsta status. Debutalbumet innehöll två samarbeten, Joel Madden från Good Charlotte och Mark Hoppus från Blink -182. Albumet sålde över två miljoner exemplar och blev belönat med dubbelt platinum av Recording Industry Association of America.

Originalalbumet innehöll tolv låtar där hitsingeln Perfect avslutade allting. Olika versioner släpptes i olika länger och sammanlagt finns det 16 spår, varav 4 är extraspår och förekommer på olika versioner i olika länder. One by one hamnade i Australien, Japan och Storbrittanien. Grow Up förekom som ett extraspår på alla album och fanns även att köpa på iTunes. My Christmaslist fanns med som ett gömt spår i Grow Up och kom med till USA och Storbritannien. Sedan fanns också en live version av covern American Jesus och släpptes i Europa, i Storbritannien blev det ett dolt spår efter Grow Up men i vissa länder bl.a. Sverige blev det ett eget spår.

I Japan kom det även med en liten DVD, en begränsad version med CD+DVD där DVDn innehöll videos till I'm just a kid, Addicted och I'd do anything.

Fyra singlar släpptes från albumet och samtliga fick även en egen video. Singlarna blev I'm just a kid (debutsingel), I'd do anything, Addicted och Perfect.
Det gick bra för det "nya" bandet, för världen var de nya men för de allra första fansen var de gamla. De började spela tillsammans redan 1999, alltså för 13 år sedan. De blev betygsatta av de största, All music guide gav de betyget 4/5 och Rolling Stone gav de 2/5.

Vi vet att historien inte är slut än. Den 21:a juni 2011, 9 år efter debutalbumet, släppte de sitt fjärde studioalbum. I år kommer en ny DVD ut och en EP med låtar vi aldrig hört förut.
Grattis på tio års dagen No Pads, no helmets... just balls










- klicka för att se större bilder