Get your heart on! ett år

Get your heart on! blev Simple Plan's fjärde studioalbum och idag är det ett år sedan skivan släpptes.
De jobbade med albumet till och från sedan Simple Plan släpptes, men de spenderade dag ut och dag in i studion från 27:e juli 2010 till 10:e november 2010.

Simple Plans två första album var väldigt lättsamma, med några få tunga låtar, själva poängen med de albumen var att få folk att bli glada, att dansa och uttrycka känslor. Det tredje albumet däremot var väldigt tungt med många väldigt känslosamma låtar. Till det fjärde albumet ville de komma tillbaka till det gamla och de gjorde en blanding av No pads, no helmets... just balls och Still not getting any..., dock med mest inslag av den första skivan.

Till det här albumet gjorde fem samarbeten, på Jet Lag hör vi Natasha Beddingfield (engelska) och Marie Mai (franska), Rivers Cuomo sjöng på Can't keep my hands off you, på Freaking me out hör vi Alex Gaskarth och K'naan sjöng på originalversionen av Summer Paradise. På This song saved my life kan vi också höra fans sjunga tillsammans med dem.

This song saved my life är inspirerad av fansen, framförallt brev som bandet har läst. De har också hört fans berätta direkt till dem när de har träffats. Låten skrevs för att visa hur viktigt musik kan vara, att bara man har någonting att relatera till kan man klara sig genom dagen. Chuck bad alla på Twitter att skriva till honom vad Simple Plan hade gjort för dem, där fick de fragment som de sedan satte ihop till en hel låt som blev This song saved my life.

1. You suck at love
2. Can't keep my hands off you - ingen singel, men en video
3. Jet Lag - singel + video
4. Astronaut - singel + video
5. Loser of the year
6. Anywhere else but here
7. Freaking me out
8. Summer Paradise - singel + två videos
9. Gone too soon
10. Last one standing
11. This song saved my life